Video

Bloed, Zweet& Zand: Waarom is Kamaz sneller dan Team de Rooy?

12 januari 2019 om 17:09
nl
Er kan minstens één ding geconcludeerd worden na bijna een week Dakar: Kamaz is sneller dan iedereen. Maar waar komt dat door? Verslaggevers Twan Spierts en Ronald Sträter gingen op onderzoek uit en ondervraagden Team de Rooy. Bekijk het in een nieuwe aflevering Bloed, Zweet& Zand.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

 

Deze zaterdag is het rustdag voor de coureurs van Dakar. Daarom de hoogste tijd om de eerste paar dagen te analyseren. Kamaz bleek ongelooflijk sterk in die eerste dagen, ziet ook Team de Rooy. "Ja, die hebben het goed voor elkaar", zegt Ton van Genugten. "Ze hebben sterk gereden, maar hebben ook zeker het voordeel gehad dat ze telkens vooraan konden starten."

Verlies van tijd
Daar kan Gerard de Rooy alleen maar mee instemmen. "Wij hebben vooral gisteren veel stof gehad. Daardoor moesten we af en toe stilstaan en dat kost meer tijd dan we eigenlijk denken. Kamaz heeft het geluk dat ze vooraan starten." Maurik van den Heuvel weet wel hoe het anders moet. "Zij hebben veel geld en hebben professionele coureurs. Maar wij moeten volgend jaar voor het goede met vier vol erin gaan. Heeft iemand pech van ons, dan heeft diegene ook echt pech."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.