Video

Motorrijder Mark Tielemans als debutant bovenaan kistklassement: 'Dat is wel boven verwachting'

12 januari 2019 om 17:31
nl
Debutant Mark Tielemans is de verrassende leider in het kistklassement tijdens Dakar 2019. De motorrijder uit Boekel was vorig jaar nog monteur van het BAS Dakar Team, maar rijdt dit jaar zelf en doet dat dus boven verwachting.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Zelf blijft Tielemans zeer nuchter onder de situatie. "Ik ben daar niet echt mee bezig. Ik had het wel gezien, maar het is belangrijk om rustig te blijven en mede daarom kijk er niet naar." Tielemans noemde het vooraf een droom om Dakar te rijden, maar heeft nu ook de keerzijde ontdekt van de rally. Zo zag Tielemans vrijdag een ongeluk gebeuren bij een andere motorcrosser. 

Keerzijde Dakar
"Ik ben toen meteen gestopt en merkte dat hij niet bij bewustzijn was", blikt Tielemans terug. "Ik heb hem daarna gestabiliseerd en de hulpverleners meegeholpen om hem in de traumahelikopter te leggen." Meteen daarna stapte Tielemans zijn motor weer op, al was dat wel wat voorzichtiger. "Ik ben het eerste uur daarna niet meer volle bak gegaan."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Daarna moest Tielemans zelf ook nog oppassen. "Ik reed opeens in het stof en tussen de auto's, dat was toch wel gevaarlijk." Ondanks die mindere ervaring kijkt Tielemans -die door motorrijder Sjors van Heertum werd gevraagd om mee te doen aan Dakar- met een meer dan tevreden gevoel terug op de eerste rally-dagen.

"Het was echt voortreffelijk. Ik heb pas één technisch mankement met de ketting gehad. Ik heb dan weliswaar wat tijd verloren, maar gelukkig kunnen maken. De rest hebben we in het marathonbivak op kunnen lossen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.