Opnieuw banden van auto's lek gestoken in Deurne, verdachte kan ontkomen - Omroep Brabant
Video

Opnieuw banden van auto's lek gestoken in Deurne, verdachte kan ontkomen

13 januari 2019 om 08:21
nl
Er zijn in Deurne zaterdagavond opnieuw auto’s vernield. Volgens een buurtbewoner gaat het om zeker elf auto’s waarvan banden zijn lek gestoken. Dit gebeurde onder meer in de Roothaertstraat en de Zeilbergsestraat en in de straten Rijn, Haringvliet en Maassingel. Eerder deze week werden in Deurne ook al auto's vernield of in brand gestoken.
Geschreven door

Buurtbewoners betrapten zaterdagavond een verdachte, maar die wist te ontkomen. "Hij sloeg wild om zich heen", vertelt een buurtbewoner. Daarna hebben volgens hem zes politieauto's in de wijk rondgereden op zoek naar de verdachte. Ook twee agenten in burger - op de fiets - zochten mee, maar de verdachte werd niet meer gevonden.

Een wijkagent geeft aan dat het gaat om een verdachte van 16 à 18 jaar.

Wachten op privacy instellingen...

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat in elk geval aan de Roothaertstraat en aan de Pijnakker zaterdagavond banden van auto's zijn lek gestoken. Om hoeveel banden het gaat, kon hij niet zeggen. 

De woordvoerder geeft aan dat een bewoner achter een verdachte is aangegaan, maar dat deze verdachte wist te ontkomen. De politie heeft daarna nog gezocht naar de man of vrouw, maar dit zonder resultaat. 

Eerder deze week ook al raak
Eerder deze week werden in Deurne al meerdere auto’s beschadigd. Ook toen werden banden lek gestoken. Daarbij moesten ook spiegels van auto’s het ontgelden. De meldingen van de vernielingen komen steeds uit de wijken Koolhof en Heiakker. Of straten daar dicht in de buurt. 

Er is volgens een woordvoerder van de gemeente op het moment geen reden voor de gemeente Deurne om extra maatregelen te nemen in de wijken: "De politie zet er vol op in. En in de wijken zijn al langer buurtpreventieteams actief." 

Reactie burgemeester
Via de woordvoerder laat burgemeester Hilko Mak van Deurne weten 'dat hij zich goed kan voorstellen dat bewoners zich zorgen maken en dat deze incidenten kunnen leiden tot boosheid'. Hij roept bewoners op oren en ogen open te houden en bij verdachte zaken 112 te bellen.

Wachten op privacy instellingen...

Bewoners flink geschrokken
Vrijdag rond middernacht werden op de Jeker en in de Stijn Streuvelslaan in Deurne ook auto’s in brand gestoken. Die straten liggen in dezelfde wijken. Buurtbewoners gaven zaterdag aan flink geschrokken te zijn. Het idee werd geopperd om te gaan patrouilleren.  

De politie geeft zondagochtend aan de komende tijd extra te surveilleren in Deurne. Jaren geleden was er ook al een bandenprikker actief in Deurne. Toen werden in de wijk Koolhof tientallen banden van auto's lek gestoken.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.