Video

Wereldkampioen en nu ook Ridder: koninklijke onderscheiding voor motorcrosser Jeffrey Herlings

13 januari 2019 om 18:04
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings is zondagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De wereldkampioen in de MXGP-klasse kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt door minister Bruno Bruins tijdens het Motorsportgala in Doetinchem.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Herlings leverde afgelopen seizoen een unieke prestatie door de wereldtitel te grijpen in de koningsklasse van de motorcrosssport. En vooral de manier waarop, baarde opzien. De snelheidsduivel uit Oploo degradeerde het hele deelnemersveld keer op keer tot figuranten. 

Naast de koninklijke onderscheiding ontving Herlings zondagavond voor de derde keer de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse motorsport. Overigens greep Herlings onlangs nog naast de titel van Sportman van het Jaar. Die ging naar schaatser Kjeld Nuis. 

Sprakeloos
"Wat hier het laatste halfuur is gebeurd is een van de mooiste dingen die me ooit zijn overkomen. Ik ben sprakeloos, sorry", stamelde Herlings op het podium vlak nadat hij de onderscheiding ontving. 

De tekst gaat verder na de video en tweets. 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook voor de microfoon van Omroep Brabant bleef Herlings overdonderd. "Ik had dit nooit verwacht", zei hij na afloop. "Grandioos. Om deze eer te krijgen dat is superspeciaal. Ik ga fijn en lekker slapen vanavond."

Tekst gaat verder onder video.

 

Kay de Wolf
Kay de Wolf uit Eersel viel ook in de prijzen. Hij ontving de Ben Majoor Trofee, de prijs die de bond KNMV uitdeelt aan het toptalent van het seizoen. De Wolf won in de 85cc-klasse het Open Nederlands Kampioenschap en de Dutch Masters of Motorcross. Daarnaast werd hij tweede op het EK en WK.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.