Dongense trucker (56) heeft niets te maken met dodelijke aanrijding geel hesje

14 januari 2019 om 09:11
nl
De Dongense trucker die zaterdagavond werd aangehouden, omdat hij een man zou hebben doodgereden bij een blokkade door gele hesjes in Visé (België), is onschuldig. Dat meldt de politie maandagochtend. Hij is zondag vrijgelaten en geen verdachte meer.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Uit onderzoek van de politie blijkt de man niet betrokken te zijn geweest bij de aanrijding. De Nederlandse politie heeft de man in opdracht van de onderzoekrechter in vrijheid gesteld. België had al om zijn uitlevering gevraagd. Ook de inbeslaggenomen truck is teruggegeven aan de eigenaar.

Dodelijk aanrijding

De fatale aanrijding gebeurde vrijdagavond tijdens een blokkade van de snelweg tussen Luik en Maastricht. Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder. Hij overleed ter plekke. De politie ging in eerste instantie uit van een ongeluk.

Later meldde het Openbaar Ministerie in België dat de chauffeur wordt verdacht van het toebrengen van 'opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.' Tijdens verhoor bleek dat de man het niet gedaan kon hebben. "Het is voor iedereen heel vervelend dat de verkeerde persoon werd aangehouden. Hij wist van niks", aldus een politiewoordvoerder.

Limburger verdacht

De politie heeft nu een man uit het Limburgse Landgraaf als verdachte aangemerkt. Hij zou bij een groot transportbedrijf in de buurt van Maastricht werken. De man is nog voortvluchtig, zo heeft het parket in Luik bekendgemaakt. De politie is een zoektocht begonnen. De vrachtwagen van de verdachte is al wel gevonden.

Verwisseling

De truck van de man uit Dongen zou identiek lijken op de truck van de man uit Limburg. Daarom is het verkeerde kenteken opgeschreven en de man uit Dongen opgepakt.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.