Grootste schrik eraf bij Dongense chauffeur na onterechte beschuldiging doodrijden 'geel hesje'

GILZE - De grootste schrik is eraf bij de Dongense chauffeur die zondag onterecht werd beschuldigd van het doodrijden van een betoger met een ‘geel hesje’. Dat zegt directeur Mathé Holleman van HaCaS Transport, waar de 56-jarige chauffeur in dienst is.

De man heeft vandaag niet gewerkt. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer aan de slag gaat. Het dodelijk ongeluk gebeurde vrijdagavond in de Belgische grensplaats Visé. In plaats van de Dongenaar wordt nu een trucker uit Landgraaf verdacht. Volgens de politie zijn er kentekens verwisseld. 

Geen publiciteit
De  Dongense chauffeur wil zelf niet in de publiciteit, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Het nieuws over de onterechte beschuldiging was vooral een grote opluchting voor de Dongenaar zelf. “Als dit echt waar zou zijn geweest, had dit hem en zijn gezin voor het leven getekend”, zegt zijn werkgever directeur Mathé Holleman van HaCas Transport.

De directeur van het bedrijf is blij dat er snel duidelijkheid was, maar tegelijkertijd boos dat hoe zijn truck verwisseld kon worden met die van de echte dader. “Dit moet echt tot op de bodem worden uitgezocht. Want het betekent nogal wat als dit je overkomt.”

LEES OOK: Hoe kon onschuldige Dongenaar verdacht worden van dodelijke aanrijding geel hesje?

Holleman was zich rot geschrokken toen de politie zaterdag op de stoep stond om zijn vrachtwagen in beslag te nemen voor onderzoek. “Wij hadden ook gehoord dat het om een Nederlandse chauffeur zou gaan. En dan ben je er als bedrijf ineens zelf bij betrokken.” 

Volgens het bedrijf is de chauffeur helemaal niet op de vlucht geslagen, maar heeft hij zijn vrachtwagen geparkeerd bij het bedrijf en is naar huis gegaan. Het bedrijf en de chauffeur hebben naar eigen zeggen meegewerkt aan het onderzoek. HaCas Transport maakt zich wel zorgen om de goede reputatie van het bedrijf. “Dit is iets wat je niet wilt.”

LEES OOK: Dongense trucker (56) heeft niets te maken met dodelijke aanrijding geel hesje

Deel dit artikel: