Protest tegen stopzetten van subsidie voor voorlichtingsproject over loverboys, pedo's en sexting

15 januari 2019 om 22:25
nl
In een week tijd hebben tientallen vrijwilligers van Humanitas achthonderd handtekeningen opgehaald tegen het stopzetten van de subsidie voor het project 'gevaarlijke liefde'. Dinsdagavond zijn die aan de gemeenteraad van Eindhoven aangeboden tijdens een hoorzitting. De vrijwilligers doen hiermee een dringend beroep op de gemeente Eindhoven om de subsidie voor het project niet stop te zetten.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Ze denken dat ze alles al weten, maar ze weten nog niets." Vrijwilligster Eugenie Cremers kan er met haar verstand niet bij dat de gemeente Eindhoven de subsidie voor het project wil stopzetten. "Het gaat hier over pooiers, pedofielen, loverboys, sexting, verkrachting. Allemaal zaken waar jongeren voor gewaarschuwd moeten worden."

Wachten op privacy instellingen...

Oude vieze man
"Een pedo is geen oude vieze man die in de bosjes staat, maar kan ook een jonge knappe vent zijn. Ook loverboys zijn bij alle scholen actief en lokken meisjes met de belofte dat ze een gratis telefoon krijgen als ze even meekomen." 

Eugenie is ervan overtuigd dat voorlichting op scholen hard nodig is. De gemeentes Helmond en Den Bosch gaan er wel mee door. En juist Eindhoven, waar het probleem het grootst is, wil er mee stoppen. Volgende week neemt de gemeenteraad een definitief besluit over al dan niet doorgaan met 'gevaarlijke liefde'. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.