Video

D'n Dakar van Ronald en Twan: wordt het nog spannend op de laatste Dakar-dag?

17 januari 2019 om 06:30
nl
De Dakar Rally zit er bijna op. Donderdag is de laatste etappe: een rondje door de duinen bij het bivak in Pisco. Daarna trekt de Dakar-karavaan naar Lima voor de podiumceremonie. In D'n Dakar van Ronald en Twan blikken onze verslaggevers vooruit op de laatste Dakar-dag.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts


Een formaliteit, of niet?

Traditioneel is de laatste Dakar-etappe een formaliteit, net als bij de ASO. Maar dit jaar is dat anders. De etappe is weliswaar maar 112 kilometer lang, met start en finish in het bivak, maar de duinen bij Pisco zijn verraderlijk. Dus kijk er niet raar van op als er nog tijdverschillen gaan ontstaan op de laatste dag.

Die verschillen gaan in principe niet groot genoeg zijn voor Gerard de Rooy om op eigen kracht nog te stijgen in het klassement. Maar ook in een etappe van 112 kilometer kan een Kamaz in de problemen komen en tijd verliezen. Er is dus nog een (klein) sprankje hoop.

Na hard werken volgt feest

Na de laatste etappe rijden alle Dakar-deelnemers en servicevoertuigen naar Lima. Daar is de traditionele podiumceremonie, op dezelfde plek waar ook de podiumstart was. De podiumceremonie begint om 23 uur Nederlandse tijd en duurt tot diep in de nacht.

Ook voor ons wordt het een drukke laatste Dakar-dag. We vangen alle Brabanders op bij de finish van de etappe. En uiteraard doen we ook verslag van de podiumceremonie.


Meer Dakar? Check onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.