Video

Gerard de Rooy tevreden met derde plek in Dakar, 'we hoeven ons nergens voor te schamen'

17 januari 2019 om 17:37
nl
Geen teleurstelling, maar juist een tevreden gevoel bij Gerard de Rooy. Waar de trucker gisteren nog direct na de finish 'even moest afkoelen', is hij nu na de laatste etappe juist heel realistisch. "Het was een zware Dakar-rally. We hoeven ons nergens voor te schamen."
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Dat zegt De Rooy direct na afloop van de tiende etappe. De Dakar-rally zit er dus op, met een derde eindklassering als resultaat. "Daarmee mogen we niet klagen. Ik heb wel een tevreden gevoel. We hebben een zware rally gehad met veel pech." De Rooy vindt dat zijn team zich de tweede week goed heeft herpakt. In een matige eerste week voerde pech de boventoon. 

"We hoeven ons nergens voor te schamen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen, maar we hadden technische pech en daardoor is dat gekomen. Daar moet je nu vrede mee hebben."

Etappewinst is pleister op de wond voor Van Genugten
Van Genugten was de snelste tijdens de laatste etappe, voor de tweede keer deze Dakar-rally. "We hebben het mooi afgerond, maar het kan niet altijd goed gaan. We hebben eruit gehaald wat er in zat", zo zei Van Genugten na afloop. "Ja, dit is wel een pleister op de wond. Maar meer is het ook niet. Mooi dat we er zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Maurik van den Heuvel trots op zijn team: 'Wij staan hier met z'n allen, dat kunnen niet veel teams zeggen'
"Het was een zware Dakar", zegt Van den Heuvel bij de finish. De coureur werd donderdag vierde en is vooral trots op Team De Rooy. "Wij staan hier toch met de vier IVECO's. Dat kunnen niet alle teams zeggen. Wat dat betreft hebben we een goede rally gehad. Maar iedereen van ons heeft te veel pech gehad om voor die eerste plaatst te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.