Burgemeester Wobine Buijs van Oss is beste lokale bestuurder, maakte diepe indruk na het spoordrama

17 januari 2019 om 18:02
nl
Burgemeester Wobine Buijs is donderdagmiddag in Helmond verkozen tot beste lokale bestuurder van 2018 door het vakblad Binnenlands Bestuur. Ze krijgt deze titel voor haar goede optreden rondom het spoordrama in Oss en de aanpak van de criminaliteit in de gemeente. Buijs: "Het is onwerkelijk om hier te staan, maar het geeft ook een dubbel gevoel."
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De burgemeester maakte bij haar collega's diepe indruk met de manier waarop zij optrad bij het ongeluk met de Stint afgelopen september.  "Ik vind het heel erg mooi dat mijn collega's mij genomineerd hebben." Ze geeft ook aan dat een ongeluk zich slecht leent voor competitie. "Niemand wil met een drama in de schijnwerpers staan. Ik heb deze rol alleen op deze manier kunnen pakken door collega's, de hulpverleners en alle anderen die vanaf het allereerste moment meegewerkt hebben." 

Mensen meer open
Buijs voelt zich na haar belangrijke optreden na het ongeluk niet anders in haar gemeente. "Ik voel me dezelfde burgemeester, maar ik merk wel dat mensen opener naar mij toe zijn."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.