Video

Kippenvelmomentje op finishpodium Dakar Rally, maar niet iedereen is enthousiast

18 januari 2019 om 05:56
nl
Na bijna twee weken afzien was het donderdagavond tijd om te genieten voor de Dakar-deelnemers. Edwin Straver kreeg de trofee voor de beste kistrijder en voor debutant Paul Spierings was het finishpodium een kippenvelmomentje.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Maar niet iedereen werd enthousiast van het finishpodium in Lima. Trucker Gerard de Rooy noemde het 'een aanfluiting'. In eerdere jaren mochten de monteurs mee op het dak van de truck of op het podium. Maar dit jaar was dat streng verboden, zelfs voor de coureurs die op het podium staan.

Helft is thuis gebleven
"Ik vind het te gek voor woorden", zegt De Rooy. "Een aanfluiting. Het team mag er niet bij zijn. Je wordt snel afgewerkt. Het slaat nergens op. De helft van de mensen is uit protest gewoon thuisgebleven. Ik heb het net ook tegen de Dakar-baas gezegd: 'Dit gaat de verkeerde kant op.'"

Straver straalt met trofee
Andere coureurs beviel de podiumceremonie een stuk beter. Edwin Straver kreeg op het podium de trofee uitgereikt omdat hij het klassement van de kistrijders gewonnen heeft. "Ik ben er extreem blij mee. Ik had het niet verwacht. Je kunt er alleen van dromen, maar nu heb ik 'm echt."

Spierings straalt met vader
Ook voor debutant Paul Spierings was het finishpodium een belevenis. "Het was zo geweldig, zo mooi. Net zo'n kippenvelmomentje als bij de start." Paul had zijn vader meegenomen achterop z'n motor. En die was 'zo trots als een hond met zeven lullen'.

 

Check voor alles over de Dakar Rally onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.