Video

Maatregelen rond derby tegen NAC zijn overtrokken, vindt voorzitter supportersclub Willem II

18 januari 2019 om 15:33
nl
Wim Vos, voorzitter van supportersvereniging KingZine van Willem II, is ervan overtuigd dat er zondag niks geks gaat gebeuren rondom de derby tegen NAC. De vele maatregelen rondom de beladen wedstrijd noemt hij dan ook 'overtrokken'. “Het gaat om een derby, een voetbalwedstrijd waar wij naar uit kijken”, zegt Vos.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ook al lijkt het er nu, door de vele maatregelen, volgens hem op dat er zondag ‘alarmfase 1’ geldt in Tilburg. Dat het een ‘oorlogsgebied’ gaat zijn. Vos doelt op maatregelen als gebiedsverboden voor supporters, de Albert Heijn aan het Korvelplein in Tilburg die een uur dicht gaat en veel extra politie-inzet.

In oktober liep het na afloop van de wedstrijd NAC-Willem II in Breda uit de hand. Reden voor de maatregelen nu. De KingZine-voorzitter noemt de afgelopen derby echter een uitzondering. 

Luister hier het hele gesprek met Wim Vos

'Betere strategie'

“Negen van de tien keer gaat het goed”, zegt hij. En dat verwacht hij nu ook. Hij baseert zich hierbij op gesprekken tussen supporters en Willem II en op gesprekken met de supporterscoördinator. 

In de ogen van Vos is het voeren van dat soort gesprekken ‘een betere strategie dan steeds strengere veiligheidsmaatregelen af kondigen’. Dat kan volgens hem ook wel eens 'averechts werken'.

Professioneel vuurwerk

Traditioneel steken de supporters van Willem II vuurwerk af tijdens de laatste training voor de derby met NAC. Zaterdag zal dat in het Willem II-stadion, door strengere regels die de KNVB heeft afgekondigd, worden gedaan door een professioneel vuurwerkbedrijf. Ook iets waar Vos niet echt blij mee is. “Dat is het wat ons betreft toch net niet”, zegt hij.   

Supporters van Willem II zijn echter nog altijd beter af dan die van NAC. De Bredanaars trainen namelijk zaterdag achter gesloten deuren. NAC-fans krijgen dus geen gelegenheid hun favorieten aan te moedigen. Een maatregel die de club uit Breda uit voorzorg heeft genomen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.