Man die werd opgepakt voor schietpartij in Helmond is vrijgelaten, hij had niets met zaak te maken

21 januari 2019 om 23:11
nl
De man die maandagmiddag werd opgepakt voor de schietpartij in Helmond, is weer vrijgelaten. Hij heeft niets met de schietpartij te maken, laat de politie weten. Het onderzoek gaat verder.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

In een winkelcentrum aan de Molenstraat werden maandagmiddag rond halfvier schoten gelost op een auto, een twintig jaar oude grijze Golf. Twee omstanders raakten gewond. Een peuter van 2 en een tiener van 15 werden geraakt door een kogel. 

De achterruit van de beschoten auto was kapot, de inzittenden gingen ervandoor. Later hield de politie op het Doorneind een 23-jarige man aan, omdat hij na de schietpartij volgens getuigen hard wegreed in een groene Opel Astra. Deze wagen werd teruggevonden in de Wolfstraat.

Wachten op privacy instellingen...

Peuter buiten levensgevaar

Van de twee slachtoffers is het 15-jarige meisje inmiddels weer thuis. De 2-jarige peuter ligt nog wel in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Het is niet duidelijk waarom de 23-jarige man zo hard weg reed. De politie wil geen verdere toelichting geven.

Burgemeester enorm geschrokken

Burgemeester Elly Blanksma is enorm geschrokken van het incident. Ze heeft aan het begin van de avond een van de slachtoffers bezocht. "Dat dit op klaarlichte dag in een winkelstraat heeft kunnen gebeuren, vind ik schokkend. Onschuldige kinderen die slachtoffer worden van pistoolschoten: totaal onacceptabel", schrijft ze op Twitter. 

Ook het Dr.-Knippenberg College, de school van het 15-jarige meisje, heeft met afschuw gereageerd op de schietpartij. "Het heeft een flinke impact gehad", zegt een woordvoerder van de school. "Er is alle aandacht voor de opvang van het slachtoffer, maar ook voor de medeleerlingen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!