Video

Neergeschoten meisje (15) was op terugweg van schoolactiviteit: 'Ze is erg geschrokken'

22 januari 2019 om 14:17
nl
Het 15-jarige meisje dat maandagmiddag als omstander werd geraakt bij de beschieting van een auto in Helmond, is inmiddels weer thuis. Maar bij haar school zit de schrik er nog altijd goed in, vertelt directeur Rob Aarts van het Dr.-Knippenberg College.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

De leerlinge werd maandag in haar arm geraakt bij een schietpartij in een winkelcentrum aan de Molenstraat. Er werden meerdere schoten gelost op een auto, daarbij raakte het meisje en een 2-jarige peuter gewond. 

Bekijk de video en lees daarna verder.


Thuis

Volgens Aarts is de tiener weer thuis. "Voor zover we weten, is ze heel erg geschrokken. We moeten kijken hoe we dit psychisch in goede banen leiden." De leerlinge was op de terugweg van een schoolactiviteit in de Cacaofabriek en reed met een klein groepje naar school. "Ze was met een aantal medeleerlingen aan het fietsen, toen kwamen ze er middenin terecht", aldus Aarts. 

Aarts: "Het eerste wat we hebben gedaan is informeren: wat is hier gebeurd, hoe kan dit? Dan kijk je: wie moet dit weten? Welke leerlingen zijn betrokken? Hoe communiceer je dit aan de ouders? Dat is maandag allemaal gedaan. Nu gaat alle aandacht uit naar de nazorg. In eerste instantie met de leerlingen die er direct bij betrokken zijn."

Buiten levensgevaar

De 2-jarige peuter die ook werd geraakt, is maandagavond geopereerd en haar situatie is stabiel. Burgemeester van Helmond Elly Blanksma-van den Heuvel is dinsdagmiddag langsgeweest bij de familie van de peuter. 

De politie zoekt nog naar de dader. Een 23-jarige man die kort na de schietpartij werd aangehouden, is inmiddels weer vrijgelaten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.