'Douze points' van Esther Hart voor eerste Sing Sing Sing in Berlicum

BERLICUM - Al zing je nog zo vals, Evelien Bloemendaal zorgt ervoor dat je lol krijgt in zingen. De hele woensdagavond werd geoefend op het liedje 'One more night' waarmee Esther Hart in 2003 deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Als kers op de taart kwam de zangeres zelf meezingen in de Durpsherd.

Met zoveel mogelijk mensen zingen, dat is wat Evelien doet tijdens Sing, Sing, Sing, het nieuwe zangfestijn met een bijzonder concept. “Ik ga mensen in relatief korte tijd driestemmig een popnummer leren zingen. Bij binnenkomst krijg je afhankelijk van je stemgeluid de partij in hoog, midden of laag. Vandaar ook de naam Sing, Sing, Sing. De zangers en zangeressen gaan in hun eigen stemgroep het nummer oefenen. Aan het einde van de avond kunnen ze dan het nummer met elkaar en de artiest van het nummer samen zingen. 

Douze points
Op het nieuwe zangfeestje kwamen zo'n vijftig liefhebbers af, vooral veel vrouwen. Maar ze waren allemaal positief over Sing Sing Sing. Een van de deelnemers vertelt: "Ik heb nog nooit gezongen, maar ik vond het erg leuk." Ook Esther Hart was onder de indruk van wat de groep in korte tijd gepresteerd had. "Douze points, voor Berlicum", riep ze nadat ze samen het lied gezongen hadden.

Kijk video en lees daarna verder

Nol Havens uitgedaagd
Het blijft niet bij deze ene editie. Ook woensdag 6 februari, 20 maart en 3 april staan al vast. Na afloop van de avond daagde Esther Hart Nol Havens, van VOF de kunst uit, om bij een volgende zangavond een liedje mee te komen zingen.  

Meer over dit onderwerp:
BERLICUM SING SING SING
Deel dit artikel: