Video

Efteling tovert Baron 1898 voor één avond om tot escaperoom: 'Dit maak je nooit meer mee!'

23 januari 2019 om 23:52
nl
Normaal staan bezoekers van de Efteling uren in de rij voor de Baron 1898. Maar woensdagavond deden tien gelukkige fans er alles aan om zo snel mogelijk uit de attractie te ontsnappen. Voor één avond werd de achtbaan omgetoverd tot een escaperoom.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het pretpark lanceerde vorig jaar november een YouTube-serie waarin bekende YouTubers hun familieleden moesten bevrijden uit één van de attracties. Fans van de Efteling reageerden via sociale media massaal op de video's. Ze wilden dolgraag zelf zo'n avontuur in het park beleven. 

Bekijk de video en lees daarna verder.

'Uniek om mee te maken'
Aan die wens werd gehoor gegeven met een prijsvraag. De tien winnaars mochten woensdagavond als enige van Nederland deze bijzondere escaperoom uitproberen. 

Wachten op privacy instellingen...

Vier dames kwamen er speciaal voor uit Friesland gereden. "Daar hebben we de drie uur durende autorit graag voor over", aldus Annegré de Boer. "Het is echt heel uniek om dit mee te mogen maken. Dit maak je nooit meer mee."

Pittig
Ze moesten binnen een uur ontsnappen uit de Baron 1898 door puzzels en raadsels op te lossen. En dat was lang niet altijd even makkelijk. "Het was vrij pittig", zegt Shanthi Koppe. "Er waren allemaal codes die je moest onthouden. Iedereen had zijn eigen techniek." 

Voor de Friese dames was het een heel bijzondere ervaring die ze niet gauw meer vergeten. "Het geeft een heel speciaal gevoel. De Efteling is eigenlijk dicht en wij lopen er nog."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.