Tienjarige jongen: 'Mijn vader wilde me doodrijden'

24 januari 2019 om 15:27
nl
Wat heeft zich afgespeeld in Wanroij waar een vader met zijn zoon expres met een noodgang tegen een boom rijdt? In de rechtbank in Den Bosch kregen de aanwezigen op die vraag donderdag eindelijk wat antwoorden. De vader stond daar terecht voor poging tot doodslag, joyriding en mishandeling van zijn kind. De vader ontkent.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De auto van de man uit Wanroij reed in juni 2017 met 129 kilometer per uur tegen een boom. In de wagen zaten de vader en zijn tienjarige zoon. Vader zou hebben geroepen ‘papa niks, dan mama ook niks!’. Hij lag in scheiding met de moeder. De officier eiste acht jaar cel omdat 'een vader in alle gevallen de veiligheid voorop moet stellen'.

Vader en zoon raakten zwaargewond bij de aanrijding op de Wanroijseweg in Wanroij. De tienjarige jongen lag na het ongeluk een tijd in coma en revalideert nu twee jaar later nog steeds. Hij heeft zeker drie operaties ondergaan vanwege verschillende botbreuken. In de rechtszaal zei de vader donderdagmiddag dat hij zich niks meer herinnert. “Ik had gedronken en geblowd. Ik schrik van wat er gezegd wordt.”

Wachten op privacy instellingen...

Dan wordt een huiveringwekkende verklaring van het zoontje aan de politie voorgelezen: "Mijn vader wilde me doodrijden." 

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de vader klopt deze verklaring niet en stookte zijn moeder de jongen tegen hem op. "Voor mij als vader is het ook erg dat je zoon er in deze staat bij zit." De rechter wijst hem erop dat hij besloot om onder invloed van drank en drugs bijna 50 kilometer te hard te rijden.

Wachten op privacy instellingen...

Over twee weken doet de rechtbank in den Bosch uitspraak in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.