Video

Bonny kapot van aanslag op haar auto: 'Daders hebben het gemunt op mijn Boefke'

24 januari 2019 om 17:45
nl
Een wraakactie noemt ze het op haar zestienjarige zoon, die ze liefkozend 'Boefke' noemt. Een groep jongens uit de buurt van ongeveer dezelfde leeftijd zouden het op haar zoon hebben gemunt, omdat hij vroeger kattenkwaad uithaalde. Maar dat is maar kinderspel vergeleken met wat er woensdagavond in de Generaal Winkelmanstraat in Tilburg gebeurde. De auto van Bonny werd vernield en er ging een steen tegen de voordeur.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Vorig jaar was het ook al raak. Toen ging er een vuurwerkbom door de brievenbus bij Bonny. Maar wat woensdagavond gebeurde noemen Bonny en haar man een regelrechte aanslag. "Wij zaten op de bank tv te kijken, toen we een klap hoorden, er ging een steen tegen de voordeur. Daarna volgde een knal. De daders gooiden een steen door de ruit van Bonny's auto en gooiden er vuurwerk in. Het oude Opeltje is nu total loss. "Vreselijk", zegt Bonny. "Ik ben echt doodsbang nu."

Groepsdruk
Bonny zit nog te trillen aan de keukentafel. Ze zegt te weten wie de daders zijn: "Het is een groepje jongens van rond de zestien jaar hier uit de buurt. Mijn zoon was vroeger een klein boefje en nu willen ze wraak nemen. Wat hij vroeger deed was meer kattenkwaad, zeg maar Pietje Bell-gebeuren." Volgens Bonny zijn ze met een grote groep en speelt groepsdruk een rol: "Ze vinden het leuk om het te doen."

Opgesloten
Haar zestienjarige Boefke komt ondertussen al twee jaar de deur nauwelijks uit en is doodsbang. Hij gaat ook niet meer naar school. Volgens Bonny is dat niet langer vol te houden. Ze hoopt dat de politie de daders nu pakt. Verhuizen, dat wil ze niet: "Ik laat mij niet kisten, ik blijf hier lekker wonen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!