Moordzaak Linda van der Giesen: John F. krijgt 12 jaar cel en tbs voor doden ex-vriendin

25 januari 2019 om 07:56
nl
John F. moet twaalf jaar de cel in voor de moord op zijn ex-vriendin Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging opgelegd, zo bleek vrijdag in het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. F. schoot de 28-jarige vrouw in 2015 dood. De rechter in Breda veroordeelde hem eerder tot tien jaar cel.
Geschreven door

Van der Giesen werd doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte. Ze werd al langer door haar ex bedreigd en gestalkt

'Afschuwelijk feit'
Het gerechtshof legt twee jaar meer celstraf op dan de rechtbank in Breda. De rechter legde vrijdag uit dat twaalf jaar een passende straf is. "Het gaat om een afschuwelijk feit met ernstige gevolgen. De pijn, de onmacht, de woede en het verdriet bij de nabestaanden is meegewogen."

Ook het feit dat F. eerder werd veroordeeld voor geweldsdelicten is meegenomen in de strafmaat.

Wachten op privacy instellingen...

Geëmotioneerd
Dat het gemis van de vermoorde Linda de familie Van der Giesen nog dagelijks verscheurt, bleek twee weken geleden tijdens het hoger beroep. De slachtofferverklaringen gingen vergezeld met de nodige tranen. 

"Van mij mag John F. hij levenslang krijgen, ik heb ook levenslang", aldus de geëmotioneerde zus van Linda. "Het moment dat ik haar zoontje moest vertellen dat hij zijn moeder nooit meer zou zien, was het moeilijkste in mijn leven. Zijn gehuil ging door merg en been." 

'Ze was de verbindende factor'
"Ik was zó trots op Linda", vertelde haar vader. "Haar gemis laat een groot gat achter in ons gezin. Het ergste vind ik het nog voor mijn kleinzoon die zijn moeder moet missen. Dit verdriet golft nog dagelijks door ons gezin." Linda's broer noemde zijn zus 'de verbindende factor' in het gezin. "Hoe ik dit een plek in mijn leven moet geven, weet ik niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.