Parkeergarages Den Bosch spelen opnieuw voor sinterklaas, gemeente loopt 25.000 euro mis

25 januari 2019 om 15:40
nl
Het leek deze week opnieuw sinterklaas in de parkeergarages van de gemeente Den Bosch. Net als in het weekend vóór 5 december konden bezoekers van de stad hun auto in gemeentelijke parkeergarages gratis kwijt. De gemeente Den Bosch laat weten dat de schade van de storing deze week 25.000 euro bedraagt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dit bedrag wil de gemeente Den Bosch verhalen op de leverancier van de toegangs- en betaalsystemen in de parkeergarages. Tegen het bedrijf wordt een claim ingediend. 

Begin december liep de gemeente door een storing in de parkeergarages 67.500 euro mis. Ook dit bedrag probeert de gemeente te verhalen op hetzelfde bedrijf.

De storing van deze week ontstond in de nacht van maandag op dinsdag. Er werd toen een software-update uitgevoerd. En vervolgens ontstond een storing in het netwerk waardoor toegangs- en betaalsystemen van parkeergarages in de stad uitvielen.

Donderdagochtend had de leverancier van de systemen volgens een woordvoerder van de gemeente vrijwel alles weer op orde. Dat gold echter niet voor parkeergarage Paleiskwartier. Daar werkte alles donderdagmiddag om vijf uur weer zoals het hoort. Gratis parkeren is er volgens de gemeente inmiddels niet meer bij in de stad.

Dezelfde oorzaak?

De storing van december en die van deze week hadden volgens een woordvoerder van de gemeente niet dezelfde oorzaak. In december was er sprake van kortsluiting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.