Video

Coen en Sander jagen Eftelingbezoekers de stuipen op het lijf in Fata Morgana

25 januari 2019 om 14:23
nl
538-deejays Coen en Sander maakten vrijdag de Fata Morgana in de Efteling onveilig. Verkleed als 'Ibrahim en Mustafa' stond het duo als levende poppen opgesteld in het decor van de Eftelingattractie. En dat zagen de bezoekers natuurlijk niet aankomen.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

"Eén man kukelde zelfs bijna in het water van de schrik!", lacht Sander Lantinga. Samen met zijn radiocollega Coen Swijnenberg had hij vrijdagochtend de grootste lol.  

"Waaaaah!" en "Oooooooh!" waren veel gehoorde kreten in de bootjes van de Fata Morgana. Daar stonden Coen en Sander, bekend van Radio 538, verdekt tussen 'hun' harem, opgesteld. Telkens als er een bootje langskwam, kwamen de twee tot leven.

Lange Arabieren
"Ik schrok me kapot!", reageert een Haagse vrouw. "Het waren échte!", roept haar kleinzoontje verrast. Ondanks de lengte van de 'Arabieren' vielen de twee nauwelijks op. De meeste bezoekers waren tijdens hun vaartochtje meer bezig met alle dingen om hen heen. "Het is natuurlijk een grote zaal. Dan let je op allemaal andere dingen. En toen ineens sprongen zij ineens naar voren! Dat was wel leuk, ja."

'Is dat nou een pop?

'
Voor Coen en Sander is het een droom die uitkomt. "Wiens droom is dit niet", reageert Coen. "Je komt je hele leven al in de Efteling en nu mag je echt onderdeel zijn van een attractie!" Aanleiding van de poppenactie is Das Coen und Sander Fest. Dit jaar heeft het feest van de dj's een sprookjesthema. "We wilden daarom vandaag heel graag een sprookje zijn."

"Je staat daar tussen en je denkt dat mensen dat meteen doorhebben", vult Sander aan. "Maar ze gaan in een boot en zien natuurlijk zoveel dingen, dus als je ze een beetje de rug toekeert, zien ze niet dat je echt bent." De twee draaiden zich vervolgens om en lieten iedereen schrikken. "En het is helemaal leuk als je niks doet. Dat je die mensen gewoon recht in hun gezicht aankijkt. Je ziet ze dan denken: is dat nou een pop? Is dat nou echt?", lacht Coen. "Dat is heel grappig."

Het duo is privé ook elk jaar in de Efteling te vinden. "Ik hoop dat ik de volgende keer mag figureren bij de Waterlelies en Sander op het Vliegend Tapijt", aldus Coen. "Oh, maar ik dacht dat Coen Holle Bolle Gijs was?", reageert Sander. "Nee, Langnek!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.