Video

Onveilige balkons in Bredase wijk Heuvel worden gestut, ‘Voldoen niet aan de gestelde eisen’

26 januari 2019 om 09:52
nl
Twee van de drie balkons van de appartementen aan het Planciusplein en de Columbusstraat in Breda ‘voldoen niet aan de gestelde eisen’. Dat blijkt uit het onderzoek dat op initiatief van de bewoners zelf de afgelopen maanden is uitgevoerd. De balkons van alle zestig appartementen worden gestut en daarna direct verstevigd.
Geschreven door

Bewoners van de bewuste appartementen mogen nog in zeer beperkte mate gebruikmaken van de balkons. Er zou sprake zijn van betonrot. De appartementen stammen uit de jaren vijftig.

“Het is erg vervelend”, vertelt Jos Nous (40) die in de Columbusstraat woont. De bewoner heeft inmiddels alle plantenbakken van het balkon gehaald. Toch heeft het niet mogen betreden ook een voordeel, volgens Nous. “Nu staan er ook geen luidruchtige groepen studenten meer op de balkons.”

 

 

Afgelopen zomer kregen de bewoners al het advies om het balkon niet ‘met grote groepen te betreden’. Ook moesten zware voorwerpen als plantenbakken van het balkon worden verwijderd. De bewoners zelf mochten het balkon nog wel gebruiken. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

De Vereniging van Eigenaren vroeg in juli 2018 vastgoedbeheerder Korteweg& Co een onderzoek in te stellen naar de staat van de balkons. Half maart vergaderen de bewoners van de flat over welk bedrijf het probleem definitief op moet lossen. Naar verwachting gaat het nog maanden duren, voor de problemen opgelost zijn. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!