Man met drugs en doorgeladen wapen na wilde achtervolging opgepakt in Breda

29 januari 2019 om 16:08
nl
Na een wilde achtervolging heeft de politie maandagnacht een 23-jarige automobilist uit Roosendaal opgepakt in Ulvenhout. De verdachte gooide tijdens zijn vlucht voor de agenten pakketjes met drugs uit zijn wagen. In de auto lag een doorgeladen vuurwapen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Agenten wilden de bestuurder van de Volkswagen controleren en gaven hem in Breda een volgteken. Het leek erop dat hij de aanwijzing van de politie opvolgde, maar hij gooide het stuur om en ging er met hoge snelheid vandoor.

Vluchtstrook
De politie zette de achtervolging in. De automobilist reed met 120 kilometer per uur door rood bij de kruising Graaf Engelbertlaan met de Princenhagellaan in Breda. Vervolgens schoot hij de A16 op om met meer dan 220 kilometer per uur richting Etten-Leur te rijden. De verdachte passeerde vrachtwagens over de vluchtstrook.

Uiteindelijk pakte de automobilist de afslag en reed hij weer terug naar Breda. Op de A58 bij Ulvenhout werd hij door nieuwe snellere politiewagens klemgereden. De drugs, de auto en het vuurwapen zijn in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.