Eerste drie marathons zitten erop, deze week nog 4 marathons op 4 continenten te gaan

3 februari 2019 om 12:25
nl
Arno en Meriem Triest uit Putte hebben hun derde marathon erop zitten in drie dagen tijd. Na Antartica en Kaapstad liepen ze zaterdag een marathon in Perth, in Australië. Daarna gaan ze meteen door naar Dubai, maandag zijn ze in Madrid, dinsdag in Santiago di Chili en woensdag doen ze nog een laatste in Miami. “We zijn niet zo van de standaard dingen”, zegt Arno.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Het pasgetrouwde stel uit Putte houdt niet zo van een zon-zee-strand-huwelijksreis. In plaats daarvan doen ze mee aan de World Marathon Challenge zeven marathons lopen in zeven dagen op zeven continenten met tientallen andere loopgekken. Veel mensen verklaren ze voor gek, onder andere omdat ze geen hotels boeken, maar vliegtuig in, vliegtuig uit gaan. 

“We vragen het onszelf ook af: zijn we niet helemaal gek geworden? Maar toch gaat alles tot nu toe goed”, vertelt Arno. “Ik had in Perth wel wat last van kramp, maar Meriem had heel goede benen. Ze had wel wat maagproblemen. Waarschijnlijk door gebrek aan normaal voedsel. We missen onze Hollandse kost.”

Arno liep de marathon in Perth in 3.47 uur en zijn Spaanse vrouw Meriem in 4.32 uur. 

Wachten op privacy instellingen...


De twee vliegen door naar Dubai. “Op Zuidpool was het koud, en in Zuid-Afrika was het 32 graden. In Perth was het ook weer heel warm en dat zal in Dubai niet anders zijn.” 


Goed voor de gezondheid?
Veel mensen vragen zich af hoe het lichaam zich kan herstellen met zo veel hardlopen en zo weinig slaap. “In Dubai hebben we zowaar een paar uur een bed tot onze beschikking. Verder slapen we vooral in het vliegtuig”, laat Arno weten. 

Het stel heeft er in keihard voor getraind: zeker twaalf à dertien uur per week liepen ze hard. Voor Meriem was het wel even wennen, want zij deed alleen aan krachttraining en had tot vorig jaar nog nooit een marathon gelopen. 

“We houden van gekke dingen doen en van avontuur. En we zochten een uitdaging die we samen aan konden gaan”, zegt Arno. Voor deze uitdaging moeten ze wel 35.000 euro neerleggen. “Je moet er wat voor over hebben, maar het gaat tot nu toe lekker. Hopelijk kunnen we het zo volhouden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.