Agressieve vrouw met mes bedreigt agent: ‘Ik twijfelde geen seconde en schoot in de lucht’

3 februari 2019 om 10:44
nl
Bewoners van huizen in de Heuvelstraat in Dongen zaten zaterdag aan het begin van de avond recht op in hun stoel. Ze hoorden twee waarschuwingsschoten. Bij een van de huizen in hun straat, waar een hulpverleningsinstantie is gevestigd, was een patiënte heel agressief geworden. De vrouw was buiten zinnen en bedreigde een arts, en later de begeleidende agenten, met een mes. De agent die zijn wapen trok doet op Facebook zijn verhaal.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

De agenten werden rond zeven uur opgeroepen om een arts te begeleiden bij het bezoek aan het huis. 

“Terwijl op straat besproken wordt hoe ze de patiënte het beste kunnen benaderen, komt de vrouw naar buiten”, schrijft de agent. “Vervolgens maakt ze rechtsomkeert, loopt naar de keuken en pakt een mes.” 

Een van de agenten wil daarop de deur dicht trekken, zodat een collega met een politiehond en schild naar binnen zou kunnen. 

“Op dat moment breekt de deurklink af en komt de vrouw met een mes naar buiten. Ik twijfel geen seconde en schiet een keer in de lucht. De vrouw reageert niet en loopt gewoon door. Ik schiet nog een keer”, beschrijft de agent zijn situatie. 

Een collega weet de vrouw, die het mes laat vallen, te overmeesteren en te boeien. “Ze zal de hulp krijgen die ze nodig heeft.” 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!