Video

Pinkpop geen ambitie meer voor Anneke van Giersbergen: 'In het theater als een vis in het water'

3 februari 2019 om 17:02
nl
Een nieuw optreden op Pinkpop van zangeres Anneke van Giersbergen met The Gathering, de band die zij in 2007 verliet, zit er zeer waarschijnlijk niet meer in. Het theater spreekt haar anno 2019 veel meer aan. Daar voelt ze zich ‘als een vis in het water’. Dit zegt de in Sint-Michielsgestel geboren zangeres zondag op de bank in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Van Giersbergen viert dit jaar haar 25-jarige carrière met de theatertour ‘Inchecken’. “Alles akoestisch. Ook de metal-nummers”, benadrukt ze. “We nemen de mensen mee op een reisje.”

De weg terug naar de grote podia en stadionconcerten is dus geen route die Van Giersbergen ambieert. “Ik ga nu meer voor de eenvoud. En niet voor het heel heftige grote”, zegt ze. Een nieuw optreden op Pinkpop, zoals de Tilburgse band Krezip deze week wel aankondigde, zit er voor Van Giersbergen dus niet direct in. Al sluit ze niks uit. “Alles kan”, zijn haar exacte woorden.

Bekijk de video en lees daarna verder.


Na de Nederlandse theatertour de komende maanden gaat Van Giersbergen met metalband VUUR op een internationale tour. ‘Nee’ zeggen doet de zangeres niet snel, beaamt ze. “Ik hou van zingen. Als ik er iets bij voel, zeg ik ‘ja’.”

'Mensen waren echt heel pissig'

Met VUUR gaat ze ook weer naar Zuid-Amerika waar ze met The Gathering enorm populair was. Toen ze na 2007 met haar soloband terugkwam in Zuid-Amerika, had ze daar nog een tijdje beveiliging nodig. “Mensen waren echt heel pissig”, herinnert ze zich. 

En ook nu nog krijgt ze elke dag berichtjes via social media met als boodschap 'kom terug bij The Gathering' of 'we missen je bij The Gathering'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.