Koen uit Etten-Leur zamelde 94.000 euro in voor papa Jay uit 'Een Huis Vol' en zondag aten ze kip

3 februari 2019 om 18:06
nl
94.200 euro, dat is het bedrag wat dankzij Koen Joosen uit Etten-Leur werd ingezameld voor 'papa Jay' uit de televisieserie 'Een Huis Vol'. Zondagavond aten papa Jay, papa Koen en hun gezinnen samen kip én werd een symbolische cheque overhandigd. "Jay praat veel, maar hier is hij toch wel even stil van."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Het is gezellig zondagavond bij Jay en zijn kinderen in Rotterdam-Zuid, zoveel is duidelijk. Koen Joosen en zijn vrouw en twee kinderen zijn daar voor een etentje. Aan de telefoon zegt Koen lachend: "Ik moet het kort houden. Er staat hier een goed uitziende soep op tafel en er staat kip in de oven." Over en weer maken de vaders grapjes. "Het is heel vertrouwd allemaal", vertelt Koen. Jay beaamt dat: "De kinderen zijn met elkaar aan het spelen alsof ze elkaar al jaren kennen." 

Toch is dat niet zo. Tot eind vorig jaar hadden de beide vaders nog nooit van elkaar gehoord. Koen was in december en januari een trouwe kijker van het achtste seizoen van 'Een Huis Vol',  waarin grote gezinnen gevolgd worden. Koen raakte geïnspireerd door deelnemer Jay, die in zijn eentje vijf kinderen opvoedt. "Hoe hij met zijn kinderen omgaat en daarnaast ook nog eens buurtvader is: hij heeft een voorbeeldfunctie.” 

Toen bleek dat Jay het financieel moeilijk heeft, besloot papa Koen dan ook een crowdfundingsactie op touw te zetten. En die liep als een tierelier. 

Ruim 76.000 euro werd online ingezameld. En dan waren er nog de gulle gevers die buiten de crowdfundingspagina om en in alle anonimiteit geld wilden geven. Koen: "Die hebben dat uiteindelijk rechtstreeks met Jay geregeld. Eén iemand gaf 15.000 euro." 

 

 

'Eén en al positiviteit'
Zo eindigde de teller op 94.200 euro. Jay: "Als het twintig euro was geweest, was het ook al goed geweest. Maar dat er zoveel liefde in het land is voor papa Jay, dat is heel fijn." Hij heeft al een bestemming in zijn hoofd voor het geld dat hij straks netto op z'n bankrekening krijgt: "Ik wil het gebruiken voor studies en voor rijbewijzen." Ook Koen is blij: "Dit was echt één groot avontuur dat ik nooit had willen missen, één en al positiviteit." 

De geslaagde actie, de klik tussen de twee gezinnen, het lijkt het begin van een mooie vriendschap. Koen: "We noemen dit zelf ook hoofdstuk 1. Samen hebben we al plannen om ook andere mensen te helpen die het moeilijk hebben. Daarover later meer!" Nu eerst: aan tafel! 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.