Johan Vlemmix viert zijn 60e verjaardag met een wereldrecord: hij tilt een blok van 5 kubieke meter

4 februari 2019 om 15:00
nl
Het is ‘m gelukt! Johan Vlemmix heeft op zijn 60e verjaardag het wereldrecord massa-volume tillen verbroken. De Eindhovenaar tilde maandagmiddag in Gemert een blok boven zijn hoofd van wel vijf kubieke meter. Het blok was gemaakt van tempex en woog 105 kilogram. Vlemmix hield het twee tot drie seconden vol.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Een mooi verjaardagscadeau, want niemand is dit ooit eerder gelukt: “Ik vier eigenlijk nooit mijn verjaardag, maar nu ik zestig word, wil ik wel iets aparts gaan doen”, zei Vlemmix eerder. En dat gebeurde: het blok werd met een vorkheftruck op de handen van Vlemmix gezet en hij hield het enige tijd boven zijn hoofd. 

 

 

Van tevoren had hij wel wat geoefend met kleinere blokken, maar voor het ‘echie’ hield hij een blok boven zijn hoofd dat naar eigen zeggen zo groot was als een auto.

“Ik heb al vele records op mijn naam staan, zoals ‘met de deur in huis vallen’, reuzenrad zitten en achtbaan zitten. Maar één wereldrecord heb ik nog nooit gedaan, namelijk ‘zware last tillen’ en dan letterlijk op mijn schouders”, zei hij. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.