Criminele jeugdbende uit Oss opgepakt voor diefstal, heling en wapenbezit

8 februari 2019 om 10:34
nl
De politie in Oss heeft een jeugdbende opgepakt die wordt verdacht van meerdere criminele activiteiten. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. Ze kwamen de groep in januari van dit jaar op het spoor. De jongeren zouden zich bezig hebben gehouden met diefstal, heling, het voorbereiden van een overval en vuurwapenbezit. Het gaat om zeven jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven doorDaarnaast werd een 47-jarige man aangehouden. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit de omgeving van Oss.

De politie kreeg de groep in beeld toen ze twee van hen met een scooter zagen lopen. Bij controle bleek dat de scooter was gestolen, waarop de twee jongeren werden aangehouden. Tijdens het onderzoek naar de diefstal kwamen meerdere strafbare feiten naar voren. 

Boksbeugels en vuurwapen gevonden
Hierop werd het onderzoek uitgebreid waarbij meerdere verdachten in beeld kwamen. In verschillende woningen vond de politie spullen, zoals mobiele telefoons, boksbeugels en een vuurwapen. Alles is in beslag genomen.

De groep was in wisselende samenstelling verantwoordelijk voor verschillende strafbare feiten. Zo zijn door de politie zeven scooterdiefstallen en een brandstichting aan de groep gelinkt. 

Wachten op privacy instellingen...

Verband met jongeren Schadewijk?
Eind 2018 waren er problemen in de volkswijk Schadewijk in Oss. Die problemen waren toen zo groot dat de burgemeester van Oss, Wobine Buijs, zich genoodzaakt zag Schadewijk aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Volgens de politie heeft deze zaak daar niets mee te maken.

LEES OOK: Probleemwijk Oss: 'Dit los je niet op met regeltjes van bovenaf, dat werkt hier niet'

De acht verdachten die  nu zijn aangehouden, zijn inmiddels weer vrij maar blijven verdacht in verschillende zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!