'Gerichte aanslag' op Yassine Abdellaoui, oud-profvoetballer spreekt zelf van 'vergissing'

8 februari 2019 om 13:38
nl
De beschieting van ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui was een gerichte aanslag en geen vergissing. Dat meldt De Telegraaf vrijdag op basis van uitspraken van de politie. Het slachtoffer zelf, denkt dat de daders het op iemand anders hadden gemunt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De voormalig speler van NAC en Willem II is twee keer geraakt, weet De Telegraaf ook te melden. Eén kogel raakte zijn been, de andere schampte Abdellaoui. De voormalig Bosschenaar ligt nog in het ziekenhuis. Het onder vuur nemen van hem zou een waarschuwing zijn geweest.

'Per vergissing neergeschoten'
De 43-jarige Abdellaoui 'gaat er voor honderd procent van uit' dat hij woensdagavond per vergissing is neergeschoten. Dit heeft hij laten weten via zijn advocaat, Sanne Schuurman. Dit meldt althans BN De Stem.

De politie maakte vrijdag bekend dat de zwarte brommer die mogelijk een rol speelde bij de schietpartij van woensdagavond, de volgende ochtend al is gevonden. De twee mogelijke verdachten van het incident zouden na de 'aanslag' zijn weggereden op een zwarte Gilera, type Runner. De brommer werd aangetroffen op de Liergouw in Amsterdam-Noord, zonder kentekenplaat. De schietpartij was op IJburg. De politie zoekt nog steeds getuigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.