Video

'Warmste warmetruiendag ooit', maar die trui komt vanavond alsnog van pas

15 februari 2019 om 15:39
nl
Het mag dan wel warmetruiendag zijn, maar na een koud begin is het vrijdagmiddag toch echt lente. In onze provincie loopt de temperatuur op tot 15 en in het uiterste zuidoosten wordt het zelfs nog een graadje warmer. Rokjesdag is nog wat voorbarig, maar die warme trui kan in de loop van de ochtend dus echt wel uit.
Geschreven door

Bij het VMBO van Helicon in Eindhoven doen ze vrijdag ook mee aan de warmetruiendag. De middelbare school heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, er is zelfs een heus Eco Schools Team, waar leerlingen uit verschillende klassen aan meedoen. Zij gaan over alle ecologische dingen die er op school zijn. Plekken waar regenwater wordt opgevangen, zonnepanelen, het is er allemaal.

Wachten op privacy instellingen...


"We hebben ook een sedumdak (dak met plantjes, redactie) zodat het in de winter warm blijft in het schoolgebouw en in de zomer juist koel", vertelt Emma Smit een van de leerlingen,. "En we scheiden ook het afval. Plastic bij plastic, papier bij papier en restafval bij restafval."

'Verwarming paar graden lager'
Veel leerlingen hadden vanmorgen een trui aangetrokken, maar niet meteen het dikste exemplaar want met 15 graden is het deze 15 februari allesbehalve koud te noemen. "De verwarming is een paar graden lager gezet, want dat is beter voor het milieu", vertelt leerlinge Linda van Neer. "We gaan zometeen rondkijken in alle klassen wie de leukste en warmste trui aan heeft. Als prijs hebben we voor de hele klas een chocoladereep."

Tommie van Tongeren vindt het jammer dat het zo warm is. "In de winter zou je toch verwachten dat het wel wat kouder is. Maar in de aula is het maar 16,9 graden, dus een trui is echt fijn want het is best fris."

Volgens Helga van Leur, tot voor kort weervrouw, wordt het vrijdag zelfs de warmste warmetruiendag tot nu toe. 

Wachten op privacy instellingen...

Na een zonnige middag koelt het vrijdagavond wel alweer vrij snel af. Het is dus verstandig die warme trui toch bij de hand te houden. MeteoGroup verwacht dat het in de nacht naar zaterdag op de meeste plekken boven nul zal blijven.

Ook de komende dagen is het in de ochtend telkens fris, maar voelt het 's middags aan als lente. Ga dus lekker naar buiten wanneer je de kans hebt en geniet van het heerlijke zonnetje.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!