Video

Fitte Jordens Peters staat zonder angst op het veld: 'Het is langzaam gegaan, maar nu nul vrees'

17 februari 2019 om 10:00
nl
Jordens Peters stond bijna een jaar langs de kant met een vervelende knieblessure, maar na zijn rentree eind oktober is de verdediger eigenlijk niet meer weg te denken uit de basisploeg van Willem II. De aanvoerder is weer echt fit, hij schrikt ook niet meer als hij tijdens de wedstrijd een harde tik krijgt.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Ik ben er persoonlijk heel blij mee”, zegt Peters over het feit dat hij alles speelt. “Ik ben langzaam in het team gekomen en heb tot nu toe alle wedstrijden gespeeld. Ik voel me verder ook lekker.”

Er is nog een laatste stap die de centrale verdediger wil zetten. "Na de winterstop hadden we een goede reeks. Dan voel je je weer helemaal voetballer. Nu verliezen we drie keer op rij. Niet omdat we slecht spelen, maar omdat we aan de verkeerde kant van de score staan. Dat is de laatste fase van mijn herstel, om ook weer te zorgen dat ik dat om kan draaien met het team.”

Invloed
Toch verliest Peters liever een wedstrijd als voetballer binnen de lijnen, dan dat hij het moet zien vanaf de tribune. "Ja, dat wel. Je wil altijd zelf invloed uit kunnen oefenen op het resultaat. Dat kan op de tribune niet, op het veld wel. Als je verliest komt een nederlaag harder aan. Maar het gevoel van winnen is onbeschrijfelijk, dat is waar je het elke wedstrijd voor doet.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Angst
Na zo’n vijftien minuten spelen keken de duizend meegereisde Willem II-supporters even angstig naar het veld. Peters schreeuwde het uit na een overtreding van Vitesse. Zelf schrok hij niet. “Ik vond het vooral een hele rare tackle vol op de enkel. Ik dacht dat het misschien een momentje voor de VAR was. Mijn enkel is in ieder geval goed dik en ligt aardig open.”

Peters heeft helemaal geen angst meer voor blessures. “Nee, dat is weg. Ik ben niet bang dat ik een tik tegen mijn knie krijg. In de wedstrijd kun je dat van je afzetten. Dat proces is langzaam gegaan, maar ik heb er nu nul vrees voor.”

Dubbele ontmoeting
Willem II gaat nu in voorbereiding op twee wedstrijden in vijf dagen, twee keer is AZ de tegenstander. Kan Peters twee duels in korte tijd ook aan? "Laten we beginnen bij de eerste, dan zien we wel hoe het de tweede keer is. Maar ik zou niet weten waarom niet. Het gaat hartstikke goed, ik mis geen training meer. Dus wat dat betreft kijk ik daar heel positief naar uit. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen, dat heb ik wel geleerd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.