Scheids uit Deurne naar de nek gevlogen: 'Ik snap niet dat een speler zich zo verliest'

18 februari 2019 om 09:16
nl
“Na een nachtje slapen voel ik dat het me echt heeft aangegrepen.” Stan Claassen uit Deurne floot zondag een voetbalwedstrijd in Limburg, Voerendaal - Eikenderveld (Heerlen). In de slotfase werd de 20-jarige arbiter vastgegrepen door een boze speler uit Heerlen. “Hij greep me naar de nek en duwde me in de reclameborden naast de dug-out."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

“In de 83ste minuut ging het mis. Een invaller van Eikenderveld gooide een reservebal tegen de wedstrijdbal. Ik gaf hem daarvoor een gele kaart en toen ging het fout. Ga je me geel geven?!, riep hij. Toen ik dat bevestigde, knapte er blijkbaar iets in de speler. Hij trok mijn shirt kapot, vloog me naar mijn hals en duwde me tegen de kant.”

Niet te stoppen

Gelukkig kreeg Stan snel hulp en kon hij onder begeleiding het veld verlaten. “Ook richting kleedkamers bleef hij op me af komen”, zegt de jonge referee uit Deurne, die ondertussen het duel had gestaakt. “Ik kreeg vanuit de KNVB en de scheidsrechtersclub uit Helmond veel advies zondag. Ik moet er vooral een zaak van maken en het niet zomaar voorbij laten gaan.”

Onbegrijpelijk

Nu, een dag later heeft Stan niet echt fysieke klachten. “Ik merk nu wel dat ik een wat ander gevoel heb. Ik vind het leuk om scheidsrechter te zijn om zo een wedstrijd goed te laten verlopen. Dat dan een speler zo reageert, dat snap ik niet.”


Het bestuur van Eikenderveld heeft de boosdoener inmiddels aangepakt en hem geschorst.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.