Na wereldpremière volgt het Brabantse doek: documentaire Schapenheld te zien in Eindhoven

20 februari 2019 om 11:40
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Schapenheld heeft donderdag zijn première in Eindhoven.
1/2 Na wereldpremière volgt het Brabantse doek: documentaire Schapenheld te zien in Eindhoven
De documentaire Schapenheld heeft donderdag zijn Brabantse première op het DOCfeed festival in Eindhoven. De film van Ton van Zantvoort uit Heesch gaat over de traditionele Goirlese schaapherder Stijn Hilgers.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De documentaire laat zien hoe hij met zijn kudde door Brabant reist en een eerlijk en duurzaam bestaan leeft met zijn vrouw en twee kinderen. Maar, dit leven is verre van makkelijk. Stijn is erg koppig en probeert dit leven vol te houden wat door de moderne ontwikkelingen erg lastig is.

Brabantse Beauty
Schapenheld is ontstaan als 'Brabantse Beauty', een initiatief van Omroep Brabant met steun van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, verschillende Brabantse producenten en enkele Brabantse steden. 

Eind november vorig jaar had de film zijn wereldpremière op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). De documentaire eindigde in de top 10 voor de publieksprijs als hoogst scorende Nederlandse Film. 

Thessaloniki
De documentaire gaat ook de grens over. In mei wordt de film in België uitgebracht en de documentaire is geselecteerd voor de Thessaloniki Documentaire Festival in Griekenland (6 maart). De film wordt ook in Berlijn en Praag vertoond. 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...