'Ik kreeg er de bibbers van', buurtbewoners herbeleven dodelijke schietpartij tijdens reconstructie - Omroep Brabant

'Ik kreeg er de bibbers van', buurtbewoners herbeleven dodelijke schietpartij tijdens reconstructie

20 februari 2019 om 13:05
nl
Buurtbewoners herbeleven met de reconstructie in Schijndel opnieuw de schietpartij van vorig jaar. Daan Hoefs werd in april 2018 aan de Aagje Dekenstraat doodgeschoten. Voor omwonenden die hier getuige van waren, speelt de hele film zich opnieuw af. "Het was erg angstig. Hij werd in zijn borst en buik geraakt."
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

William van Pinxteren zag de schietpartij gebeuren en kan het moeilijk van zijn netvlies afkrijgen. "Het was erg angstig. Ik kreeg er de bibbers van." Toch vindt hij het goed dat deze reconstructie plaatsvindt. "Het is goed dat wordt uitgezocht wat er precies gebeurd is. Ook voor de verdachte." 

Zonde van het geld
Ben van de Rijdt vindt het goed dat dit gebeurt, maar hij vindt het ook zonde van het geld. "Kunnen ze dat niet ergens anders aan besteden?"

Wachten op privacy instellingen...

Van halfacht tot vier uur woensdagmiddag zijn de Aagje Dekenstraat, Renate Rubinsteinstraat en Smaldonkstraat (deels) afgesloten voor de reconstructie. Dit trekt bekijks van de buurtbewoners. Verdachte Mark van S. wilde ook meewerken aan deze reconstructie. Hij is woensdag aanwezig. 

Wachten op privacy instellingen...

Daan Hoefs
De 26-jarige Daan Hoefs werd op 25 april 2018 op straat in Schijndel neergeschoten. Op de Aagje Dekenstraat werd hij onder vuur genomen. Later die avond overleed hij aan zijn verwondingen. Volgens omstanders werden er meerdere schoten gelost en waren er kinderen buiten aan het spelen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.