De zoektocht van Omroep Brabant naar zelfmoordpoeder levert een nominatie voor een NL Award op

21 februari 2019 om 14:14
nl
Omroep Brabant is voor een NL Award 2018 genomineerd in de categorie 'eigen nieuws'. Karlijn Houterman dook voor de Brabantse zender in de wereld van de verkoop van 'zelfmoordpoeder'. Aanleiding was de zelfmoord van een jong Brabants meisje dat het dodelijke poeder heel eenvoudig kocht op internet.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Ook genomineerd zijn een verhaal van RTV Noord over gaswinning en een verhaal van Omrop Fryslân over het uitsterven van typische Friese runderen. De award wordt op 27 maart in Zeist uitgereikt. 

Bij Omroep Brabant begint het verhaal over zelfmoordpoeder als de ouders van de  19-jarige Brabantse Ximena Knol de publiciteit zoeken. Hun dochter beroofde zich begin 2018 van het leven met hulp van een middel dat wordt gepromoot op de website van de Coöperatie Laatste Wil.

Verslaggevers van Omroep Brabant, waaronder Karlijn Houterman, verdiepen zich in de wereld rond dit schimmige poeder. Ze gaan undercover om het poeder zelf aan te schaffen en halen verhaal bij onder meer Marktplaats en de politiek. 

De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste programma's en verhalen van de regionale omroepen. Regionale publieke omroepen kunnen bijdragen inzenden voor de NL Awards.  Dit jaar zijn er 18 genomineerden.

Karlijn Houterman won vorig jaar voor Omroep Brabant de NL Award 'Jong Talent'. Omroep Brabant nam toen ook de award voor beste documentairemee naar huis. Dit jaar is één productie van Omroep Brabant genomineerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.