Directeur Driessen neemt na ruim kwart eeuw afscheid van museum De Pont met expositie Luc Tuymans

22 februari 2019 om 13:37
nl
Museumdirecteur Hendrik Driessen neemt in juni afscheid van museum De Pont in Tilburg met een expositie van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans. Tuymans is een bekende Belgische schilder. Hij exposeerde in 1995 al eens in De Pont. Driessen is 'ongelofelijk blij' dat Tuymans naar Tilburg komt, te meer omdat de kunstenaar dit jaar ook exposeert op de Biënnale van Venetië.
Profielfoto van Peter Pim Windhorst
Geschreven door
Peter Pim Windhorst

De Pont is een museum dat stevige relaties aanknoopt met kunstenaars. Veel internationaal bekende kunstenaars zijn enthousiast over het Tilburgse museum. Op dit moment exposeert De Pont bijvoorbeeld Richard Long wiens werk ook al eerder in het museum te zien was. De goede relatie met Anish Kapoor zorgde er voor dat deze bekende Britse kunstenaar twee jaar geleden voor het 25-jarig jubileum van De Pont zijn Sky Mirror maakte. 

Wachten op privacy instellingen...

Al eerder in De Pont
Tuymans was in 1995 al in De Pont te zien. Sindsdien is de faam van de kunstenaar vele malen groter geworden. Hendrik Driessen is blij dat Tuymans meewerkt aan de expositie in juni waar ongeveer vijftig schilderijen komen te hangen. "Het geeft aan dat De Pont een rol speelt in de kunstwereld."

Er zijn ongetwijfeld mensen geweest die zich afvroegen waarom Driessen in 1992 juist in Tilburg een museum opende met geld uit de nalatenschap van kunstliefhebber en ondernemer Jan de Pont.  Het bijzondere gebouw - een oude textielfabriek - en het mooie licht daarin overtuigden al veel twijfelaars. 

In de eerste jaren mopperde Driessen nog wel eens op de nationale pers die de weg naar Tilburg moeilijk leek te vinden. Inmiddels heeft hij daarover niet meer te klagen en is De Pont een van de Tilburgse succesverhalen. Na ruim 25 haar neemt Driessen dit jaar afscheid. Wie hem op gaat volgen is nog onbekend. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.