Hoofdkantoor Philips Benelux verhuist naar High Tech Campus

22 februari 2019 om 14:57
nl
Het hoofdkantoor van Philips Benelux aan de Eindhovense Boschdijk wordt definitief achtergelaten door Philipsmedewerkers. Op dit moment werken daar nog 1000 personeelsleden. Begin volgend jaar strijkt dit Philipskantoor neer op de Eindhovense High Tech Campus.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Het huurcontract verloopt in 2020 dus Philips keek al uit naar een eventuele nieuwe plek", vertelt woordvoerder Tommie Dijstelbloem.  Het is niet toevallig dat Philips kiest voor de High Tech Campus. Ooit startte Philips dit terrein zelf met een Natuurkundig Laboratorium.  "De High Tech Campus is door de tijd heen een belangrijke broedplaats voor nieuwe ideeën."

Philips bouwde het pand aan de Boschdijk zelf in 1961. Het gebouw kreeg een opvallend uiterlijk. Een soort flat die steunt op palen met een opvallend dak. "Het gebouw heeft vanwege zijn uiterlijk en geschiedenis de status rijksmonument gekregen", weet Tommie Dijstelbloem.

LEES OOK: Tien nieuwe rijksmonumenten in Brabant: Evoluon, Sint-Janslyceum, Station Tilburg& Sporthal Breda

In dit gebouw huisde jarenlang de top van Philips wereldwijd. Toen dit hoofdkantoor in 1997 naar Amsterdam verhuisde zorgde dat voor veel emotie in de regio Eindhoven. Philips en Eindhoven waren niet langer compleet met elkaar verbonden.

"Toch moet je dit relativeren" probeert Dijstelbloem de nog steeds voelbare pijn te verzachten. "In Nederland  werken 11.000 medewerkers van Philips. Het overgrote deel daarvan, 8500, werkt in de regio Eindhoven." 

De verhuizing van Philips naar de High Tech Campus staat begin 2020 op de planning. Wat de Duitse verhuurder met het gebouw aan de Boschdijk gaat doen, is onduidelijk. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.