Video

De Katterug in Tilburg is de lelijkste plek van Brabant

25 februari 2019 om 08:10
nl
Het appartementencomplex De Katterug in Tilburg is de lelijkste plek van Brabant. Dat is de uitkomst van het meldpunt lelijke plekken dat Omroep Brabant ruim een week geleden opende. Bijna duizend mensen hebben gestemd op hun lelijkste plek.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Het enorme betonnen complex dat aan het Stadhuisplein in het centrum ligt, kreeg in totaal 68 stemmen. De nummer twee in de lijst van lelijkste plekken is het Draaiend huis op de Hasseltrotonde, ook in Tilburg. De derde plaats is voor Mols Parking, een groot parkeerterrein in het centrum van Breda.


Helmond lelijker

Veel voorbijgangers die maandagmorgen langs de Katterug lopen zijn het wel eens met de verkiezing, al zijn er volgens een voorbijgangster wel veel lelijkere  plekken in Tilburg. Een man uit Helmond, die aan het werk is bij de Katterug noemt de hele binnenstad van Helmond veel lelijker: "Ik vind het hier wel mooi en leuk, midden in de stad, winkeltjes erbij, je kan op stap en als je er genoeg van hebt dan ben je zo weer thuis'". 

Top 5

1. De Katterug, Tilburg: 68 stemmen2. Draaiend huis op de Hasseltrotonde, Tilburg: 53 stemmen3. Mols Parking: 52 stemmen4. Winkelcentrum Lunet in Breda: 44 stemmen (gedeeld)4. Geffense barrière, A59 bij Oss: 44 stemmen (gedeeld)

 

5. Havendijk, Den Bosch: 41 stemmen

 

Bekijk op de onderstaande kaart alle lelijke plekken waar op is gestemd.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.