Fijnfisjenie! Carnaval begint al week eerder in Wouwse Plantage met eerste optocht [FOTO'S]

23 februari 2019 om 18:19
nl
Nog zeven dagen, dan barst het grootste volksfeest van Brabant weer los. Veel carnavalsliefhebbers tellen ongeduldig af, maar niet in Wouwse Plantage. Daar was zaterdag al volop leut en hoempapa tijdens de grote carnavalsoptocht, de allereerste in heel Brabant. Een traditie die al ruim veertig jaar bestaat en die ze koesteren in Mastepinnelaand.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Vele honderden mensen stonden 's middags in de warme lentezon langs de route om al het feestelijks te bewonderen. Er deden 32 groepen mee, waaronder verschillende grote carnavalswagens uit de regio.  Alles stond in het teken van het motto 'W'emme d'r wel ore naor'.

Onze fotografe was ook in het zonovergoten Mastepinnelaand en schoot de vrolijkste plaatjes. Bekijk hier de fotoreportage.

Wachten op privacy instellingen...

The Voice
Er liepen  opvallend veel kinderen mee in de optocht. Een stel vriendinnetjes liet zich inspireren door The Voice, compleet met ronddraaiende stoelen. "Ik heb ze vanmorgen geschminkt als de leden van Kiss", vertelt een moeder. "Daar was ik vroeger zelf enorme fan van, en dan stond ik in de concertzaal te zwijmelen bij Gene Simmons! Nou kunnen ze zelf een eind wegrocken."

"De verf is net droog"
Bij sommigen was de carnavalswagen nog maar nét klaar, en dat kon je zelfs ruiken. "Ja, da's de lak", lacht een van de deelnemers. "Gisteren nog hebben we 'm afgemaakt en vandaag lopen we hier al mee. De verf is net droog!"

Ook de imposante wagen van BC De Leuttrappers uit Dinteloord is van de partij. Het publiek vindt 'm prachtig, maar zelf zijn ze kritisch. "Het is wel handig dat we nu al met de optocht van Mastepinnelaand meedoen, dan kunnen we meteen testen of alles goed werkt", vertelt een van de bouwers. "De mensen langs de kant hebben het waarschijnlijk niet in de gaten, maar wij zien dat nog niet alles draait zoals het hoort. Dat moeten we dus nog even fixen."

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...Krijgen we met carnaval ook zon?
Of het tijdens het echte carnaval ook zo'n mooi weer wordt, is nog maar de vraag. De bewolking neemt toe en vanaf vrijdag stijgt de kans op een beetje regen. Toch blijft het vaak droog en is de zon nog geregeld te zien.

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.