Explosie in huis in Oss door naar binnen gegooid vuurwerk: 'Wat is het volgende, een granaat?'

OSS - Bij een huis in Oss is zaterdagnacht vuurwerk naar binnen gegooid. De woning aan de Rootstraat raakte door de explosie, rond halfdrie, zwaar beschadigd.

Ruiten sprongen, de voordeur is verwoest, kozijnen zijn kapot en ook in de hal is de schade volgens getuigen groot. 

Plagerijtjes
Op het moment van de ontploffing was er een man thuis, samen met een vriend.  Zijn vriend schrok erg van de knal, maar de bewoner zelf blijft redelijk laconiek. 

Hij denkt te weten wie erachter zit. "Een voormalige vriendengroep. Het zijn plagerijtjes. Er is al eens eerder iets gebeurd, met eieren, bakstenen en paintballverf. Wat is het volgende, een granaat?", zo vraagt hij zich hardop af.  

Bekijk de video en lees daarna verder.

Behoorlijk druk op crimineel vlak
De afgelopen drie maanden is het bepaald niet veilig in Oss, gezien de meerdere autobranden, schiet- en steekpartijen, een ontvoering en een bom voor de deur. De politie benadrukt dat er weinig verbanden zijn tussen deze zaken, maar erkent dat het op crimineel vlak behoorlijk druk is in Oss.  

Eind vorig jaar riep burgemeester Wobine Buijs een deel van volkswijk Schadewijk vanwege herhaaldelijke problemen zelfs uit tot veiligheidsrisicogebied.

Historicus Gerard Rooijakkers spreekt van 'een proces dat al langer bezig is en dat zich onttrekt aan ons oog en dat van justitie'. "Wij zien alleen het eindstadium: intimidatie en afrekenen. Vooral burgers hebben daar heel veel last van.” 

Meer over dit onderwerp:
OSS EXPLOSIES 112 VUURWERK