Video

Vertrouwen bij Willem II richting halve finale KNVB Beker tegen AZ: 'Die gaan we pakken'

24 februari 2019 om 20:28
nl
AZ was de ploeg in vorm, maar de ploeg uit Alkmaar stond zondagavond met lege handen in Tilburg. Willem II won in eigen huis. Donderdag wacht een nieuwe ontmoeting in Tilburg tussen de twee ploegen, dan staat de halve finale van de KNVB Beker op het programma. Bij Willem II heerst nu volop vertrouwen voor dat duel.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Op de tribunes keken fans na een half uurtje elkaar vol ongeloof aan, Willem II stond op een 2-0 voorsprong. En dat was niet eens onverdiend. Op het veld was dat ongeloof er niet. Freek Heerkens had er wel rekening mee gehouden. "Ja, je hebt iedere wedstrijd kans. En je speelt in eigen huis. Maar ik moet wel zeggen dat de drie punten zeer welkom waren."

Damil Dankerlui kijkt tevreden terug op de wedstrijd. Drie keer werd er verloren, maar met de juiste instelling pakte de Tilburgse ploeg de winst tegen AZ. "Dat heeft toch wel iets met mentaliteit te maken, met hoe je een wedstrijd ingaat. Vandaag hadden we de spirit die we moeten hebben. Er was strijd en passie. Als we zulke strijd en passie leveren, moet het altijd goed komen."

Tekst gaat verder onder de video.

Gretig AZ in bekerduel
Heerkens kan zich voorstellen dat AZ in gedachten al bij de wedstrijd van donderdag was. Zelf had hij dat totaal niet. Of het richting donderdag een voordeel is dat Willem II nu gewonnen heeft, betwijfelt Heerkens. "Het is altijd moeilijker om twee keer in een week te winnen van dezelfde tegenstander. Maar we hebben het vandaag laten zien. Donderdag kunnen we dat hopelijk weer doen."

Tekst gaat verder onder de video.

 

Dankerlui rekent donderdag op een gretig AZ. "Dat lijkt me logisch. Als speler wil je gelijk weer spelen en revanche pakken. Je weet dat ze gaan komen. Wij moeten goed herstellen en er van daaruit weer staan."

Drie op rij
Willem II won eerder dit seizoen in Alkmaar en won ook in eigen huis. Het zelfvertrouwen is daardoor groot. 

Maar volgt donderdag weer een zege? Heerkens geeft antwoord met een lach. "Er gaat een derde bij komen, ja."

Ook Dankerlui, die dit keer als rechtsbuiten speelde, heeft vertrouwen. "Donderdag is de derde helft, die gaan we pakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.