Willem II boekt knappe en verdiende overwinning op AZ

24 februari 2019 om 16:35
Willem II heeft zondag een knappe overwinning geboekt op AZ. De Alkmaarders werden in Tilburg met 2-1 verslagen. Komende week staan de beide clubs opnieuw tegenover elkaar, dan in de halve finale van de KNVB Beker.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Jesse van Kalmthout

Willem II kende tijdens de gewonnen competitiewedstrijd een bliksemstart met drie kansen in de openingsfase. Na dertien minuten werden de Tilburgers beloond toen Freek Heerkens een vrije trap voorslingerde en Marios Vrousai profiteerde.

Eindstand: 2-1
13. Marios Vrousai 1-0
29. Daniel Crowley 2-0
78. Guus Til 2-1

De tekst gaat verder onder de tweet.

De Tricolores bleven ook na de 1-0 gevaarlijk en na een klein halfuur werd het zelfs 2-0 na goed voorbereidend werk van Dankerlui, die Daniel Crowley in staat stelde om de tussenstand te verdubbelen.

Isak kreeg vlak na rust een dot van een kans op de 3-0, maar verzuimde de Tricolores meteen in veilige haven te koppen. AZ kroop daarna steeds nadrukkelijker uit de schulp om de aanval te zoeken. Een kwartier voor tijd volgde de beloning toen Guus Til de 2-1 langs Willenreuther poeierde.

Heel Tilburg hield daarna de adem in en dat bleek uiteindelijk genoeg voor de drie punten. Het was de eerste nederlaag voor AZ in 2019 en de eerste keer ooit dat Willem II in één seizoen zowel uit als thuis van de Alkmaarders won.