Grote drugscrimineel wil na zijn celstraf weg uit Brabant: 'Ik heb een nieuwe vriendin en een baan'

25 februari 2019 om 11:55
nl
De bekende Tilburgse drugscrimineel Corin D. stond maandag weer voor de rechter. Dit keer in hoger beroep, voor zijn rol in de geruchtmakende Trefpuntzaak. Het OM eiste vier jaar en zes maanden. Na zijn celstraf wil Corin weg uit Brabant, mede door de liefde.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Druk pratend, in het Tilburgs: Corin D. (39) is zoals altijd volop aan het woord. Ook op deze maandag in het paleis van justitie in Den Bosch. De griffier kan het niet zo goed verstaan en vraagt of het wat langzamer kan. 

Chef van onderwereldloket

Volgens het OM heeft Corin leiding gegeven aan een criminele organisatie, als organisator van drugsmisdrijven. De Tilburger gaf instructies en maakte werkafspraken, zegt het OM. Corin ontkent. ‘Ik heb niemand aangestuurd."   

De politie gaf hem de codenaam 'NN611' toen hij in september 2015 als onbekende met zijn Audi A3 de parkeerplaats op kwam rijden bij de Party King in Best. Dat bedrijf was een dekmantel voor een onderwereldloket. De politie had dat ook in de gaten en zag meer dan 700 mensen bezoekers over de vloer komen. 

Agenten plaatsten een verborgen camera die iedereen filmde. Binnen verstopten ze een microfoon in het koffiezetapparaat. Die nam alle gesprekken op. 

De recherche herkende zo ook Corin D. uit Broekhoven. Hij was toen al een bekende in de Brabantse onderwereld als lid van een Tilburgs wietgezin en als captain van No Surrender.

Het OM eiste in november 2017 vier jaar. De rechtbank veroordeelde hem tot drie jaar cel. Corin was al uit voorarrest, verdween van de aardbodem en werd opgepakt in Duitsland. 

"Waarom bent u in hoger beroep gegaan?", vroeg de voorzitter van het gerechtshof hem maandag. "Omdat ik onschuldig ben." Toch zijn er die afgeluisterde gesprekken bij de Party King in Best die vragen oproepen. Gesprekken waarin ze Corin horen praten over uiteenlopende onderwerpen die volgens het OM met drugsproductie te maken hebben: rookpluimen,  hoeveel procent, 700 liter, apaan en dekens. 

Koffie drinken

"Ik heb natuurlijk wel een bietje kennis van zaken, ik ben ook eerder veroordeeld’, zegt Corin. Maar de context van al die gesprekken toen is hij kwijt, zegt hij maandag. 

Hij was er alleen om koffie te drinken, zegt hij. Want een paar hoofdverdachten uit deze zaak kent hij al heel lang. Ook uit De Koepel in Breda. Gewoon kletsen over allerlei dingen eigenlijk. 

'Een nieuwe vriendin'

Corin wordt dit jaar 40. Hij heeft ruim 20 maanden in voorarrest gezeten nu. De Tilbuger lijkt vooral bezig met zijn toekomst. "Ik heb een nieuwe wending gegeven aan mijn leven. Ik heb een nieuwe vriendin leren kennen. Ik ga Tilburg uit, in een andere provincie wonen. Het zal niet meevallen met mijn reputatie maar ik heb werk gevonden." Maar hij wil niet zeggen wat. Vorig jaar suggereerde hij nog dat hij een broodjeszaak wilde beginnen. 

Zijn bekendheid, daar heeft hij wel wat last van. "We zijn een veelbesproken familie. Ik voel me eigen niet meer thuis, De politie rijdt langs. Ze zwaaien naar je. Ik voel me opgejaagd wild."

Corin heeft drie kinderen die hem nodig hebben. "Het is niet te bedoeling dat ze hetzelfde pad op gaan als hun vader", vertelt hij het gerechtshof. Zijn advocaat Adam Doesburg vindt de strafeis 'wel erg fors'. Hij zegt dat er onvoldoende bewijs is en wil dat Corin vrijuit gaat. Het hof doet uitspraak op maandag 11 maart.  

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.