Oud-wethouder mag vlogger geen 'dorpsgek' noemen en daarom krijgt hij een voorwaardelijke boete

25 februari 2019 om 13:38
nl
Een oud-wethouder van de gemeente Steenbergen is maandagmiddag veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 350 euro. Volgens de rechter ging wethouder Vincent van den Bosch in 2015 te ver toen hij vlogger Vladimir Hornicek voor zijn camera onder meer 'een dorpsgek' noemde.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het opstootje tussen de wethouder en de vlogger werd een grote internethit. Het filmpje luidde het vertrek van de wethouder in. Hij voelde zich 'geïntimideerd en bedreigd'

In de nasleep van de affaire stuurde Van den Bosch onder meer aantijgingen over het criminele verleden van de vlogger naar de pers. Volgens de rechter maakte hij zich hiermee schuldig aan smaad. 

'Vervelend, maar niet strafbaar'
Tegen de ex-wethouder was een boete van 350 euro geëist. Omdat de rel al meer dan drie jaar geleden is, legde de rechter deze boete voorwaardelijk op. 

De vlogger werd maandag vrijgesproken van het stalken en beledigen van de ex-wethouder. Zijn filmpjes maakten volgens de rechter deel uit van het publieke debat. Ze zijn volgens de rechter 'misschien vervelend, maar niet strafbaar'. 

De oud-wethouder had bijna vijfduizend euro geëist als schadevergoeding. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.