Schaijkse voetbaltrainer (22) die jongens misbruikte gaat niet de cel in, maar krijgt therapie

26 februari 2019 om 11:41
nl
Een 22-jarige voetbaltrainer van DAW in Schaijk krijgt in hoger beroep een verplichte intensieve behandeling in plaats van een celstraf. De man is schuldig aan het plegen van ontucht, stiekem filmen van zijn pupillen in de kleedkamer en voor het bezitten en verspreiden van kinderporno. Dat heeft het gerechtshof in den Bosch dinsdag besloten.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

In tegenstelling tot de rechtbank veroordeelde het hof de trainer niet tot een celstraf. Wel gaf het hof de man een proeftijd van vijf jaar. Dat is uitzonderlijk lang. Mocht de man in die tijd de mist ingaan, dan krijgt hij alsnog twee jaar gevangenis. Het hof oordeelde dat de maatschappij meer gebaat is bij een intensieve en langdurige behandeling. In de gevangenis zou het risico op een terugval groot zijn, verwacht het hof.

De voetbaltrainer moet in die vijf jaar proeftijd wel aan strenge eisen voldoen. Zo mag hij niet in de buurt komen van de Schaijkse voetbalclub. Hij mag ook niet als vrijwilliger werken met jongeren. Hij moet een behandeling van vijf jaar ondergaan. Ook moet hij zijn huis en computers laten onderzoeken als daar om gevraagd wordt. Mocht hij ergens een steek laten vallen, dan wordt de voorwaardelijke straf van 24 maanden alsnog opgelegd.

Schadevergoeding
Het hof denkt dat de maatschappij en de slachtoffers met deze veroordeling uiteindelijk het best geholpen zijn. De man moet wel een taakstraf van 240 uur uitvoeren en één slachtoffer duizend euro schadevergoeding betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.