Zeikmeldpunt Omroep Brabant: waar kun je tijdens carnaval niet plassen of poepen?

2 maart 2019 om 11:40
nl
Even snel plassen of poepen met carnaval kan een uitdaging zijn. Vooral in grote steden is het soms even zoeken naar een wc. Hoewel met carnaval vaak extra toiletten worden geplaatst, wordt dit nog wel eens vergeten op sommige plekken. Omroep Brabant is juist naar die plekken op zoek: geef ze aan in ons Zeikmeldpunt.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Op het kaartje hieronder kan je aangeven waar er onvoldoende of helemaal geen toiletten zijn. Je kan een foto plaatsen en een opmerking over wat er precies ontbreekt. Zo kan er bijvoorbeeld wel een urinoir voor mannen zijn geplaatst, maar zijn er geen extra voorzieningen getroffen voor vrouwen.  

Wachten op privacy instellingen...

Door alle meldingen in kaart te brengen, kunnen we precies zien waar meer wc's in Brabant moeten worden geplaatst. En wie weet staat daar volgend jaar opeens wel een toilet. Dat scheelt een hoop gezeik.    

'Moet echt iets gedaan worden'
Eerder trok GroenLinks in Tilburg aan de bel omdat het vooral voor vrouwen moeilijk    is om een wc te vinden tijdens evenementen. "Je wordt gewoon gedwongen om wild te gaan plassen", klagen diverse vrouwen. Als je betrapt wordt op wildplassen, kost je dat 140 euro. 

Sowieso zijn er weinig openbare wc's in Tilburg. "Daar moet echt iets aan gedaan worden", zegt Dwayne Heuvelmans van GroenLinks.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.