Club tropicana in Brabant, opnieuw was het nooit zo warm in februari - Omroep Brabant

Club tropicana in Brabant, opnieuw was het nooit zo warm in februari

26 februari 2019 om 14:20
nl
Het uitzonderlijke lenteweer houdt aan, opnieuw is dinsdag een warmterecord verbroken. In Eindhoven was het rond kwart over drie 19,3 graden, terwijl in Gilze-Rijen de 19,2 graden werd aangetikt. Maandag werd met 18,3 graden de warmste februaridag ooit gemeten, maar daar gaan we vandaag dus overheen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Bij volop zon komen we dinsdag uit op 19 graden in onze provincie, mogelijk tikken we zelfs voorzichtig de 20 graden aan. Als dat echt gaat gebeuren, en die kans is volgens Weer.nl 25 procent, dan hebben we de eerste lokale warme dag te pakken.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...


Warme woensdag
Ook woensdag kan de jas thuisblijven en de tuinstoel naar buiten. Dan loopt het kwik zelfs nog iets verder op. In Brabant is de kans zo'n 60 procent dat we boven de 20 graden uitkomen.

Wachten op privacy instellingen...


Geniet ervan, want vanaf donderdag krijgen we te maken met meer bewolking. Ook wordt het frisser, maar met een graad of 12 blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het in februari zo'n 7 graden. De nachtvorst, die raken we juist kwijt.

Regen en wind met carnaval
Vanaf zondag wordt het een stuk wisselvalliger. Carnavalsvierders moeten dan rekening houden met flink wat regen en wind. Met een graad of 9 blijft het wel aan de zachte kant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.