Mannen die drugshuis runden in Eindhovense woonwijk horen fikse straffen eisen

26 februari 2019 om 16:36
nl
Tegen de mannen die een 'xtc-huis' runden middenin een Eindhovense woonwijk, zijn dinsdag celstraffen geëist. De huurder van de woning hoorde de hoogste straf eisen: zes jaar cel. Het verdiende geld van ruim één miljoen wordt in een andere rechtszaak teruggeëist.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

In de rijtjeswoning aan de Heydaalweg werden in juni 2017 een drugslab en drugs gevonden met een straatwaarde van bijna vier miljoen euro. Tegen de huurder is nu zes jaar cel geëist. 

Opruimwerk
Twee mannen die tijdens de politie-inval aanwezig waren, hoorden vier jaar cel tegen zich eisen. Zij verklaarden die dag ingehuurd te zijn voor wat sjouw- en opruimwerk. Ze zeiden er toevallig te zijn.  

"Het pand was compleet van beneden tot boven omgebouwd tot drugslab", zei de officier van justitie tijdens de zitting. "Forse straffen zijn op zijn plaats omdat dit lab middenin een woonwijk stond en een gevaar vormde voor de omgeving en hulpverleners die op een mogelijke explosie af zouden komen. Dit was een aannemelijk risico omdat er in het pand veel brandbare spullen lagen en de stoffen amateuristisch verwerkt werden."

In de woning werd 130 kilo aan MDMA, pillen en kristallen gevonden. De huurder zou de grondstoffen tot drugs verwerken. In een gehuurde box werden geladen vuurwapens en losse munitie gevonden.  

Faciliteren van drugshandel
Tegen de eigenaar van het pand is dertig maanden cel geëist. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het faciliteren van drugshandel. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.