Man die Jumbo en woning met mes overviel krijgt vijf jaar celstraf

27 februari 2019 om 14:43
nl
De 20-jarige man uit Werkendam die betrokken was bij een overval op de Jumbo-supermarkt in Lage Zwaluwe (2017) en een woningoverval in Steenbergen (2018) is woensdag veroordeeld tot vijf jaar celstraf.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Tegen Donovan R. was twee weken geleden zes jaar cel geëist. De uitspraak betekent dat R., die al een jaar in voorarrest zit, nog vier jaar cel moet uitzitten. 

R. gebruikte in beide gevallen een mes en die gewelddadigheid wordt hem ernstig aangerekend. Volgens een rechtbank blijft het de grote vraag hoe een toen 19-jarige man met blanco strafblad en goede levensvooruitzichten tot deze ernstige daden kwam. 

Overval
Bij de overval op de Jumbo kwamen R. en zijn handlanger binnen door aan te bellen. De twee aanwezige en minderjarige medewerkers werden bedreigd met een groot mes en een taser en vervolgens vastgebonden met tiewraps. De overvallers gingen er zonder buit vandoor. 

Bij de woningoverval in Steenbergen werd de bewoonster, een eigenaresse van twee winkels, onder bedreiging beroofd van ongeveer 3000 euro aan cash. Eén van de andere slachtoffers in deze zaak is de 10-jarige zoon van de vrouw, die getuige was. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.